Uutuudet - Arkisto

T-Shirt W-Star Bottom -biopussi

Julkaistu 04.05.2011

 • Tähdenmuotoinen pohja tekee saumasta erittäin kestävän.
 • Kompakti rulla verrattuna normaaleihin "t-shirt" pusseihin.

BioBag pursotinpussit!

Julkaistu 04.03.2011

 

Uusi, täysin kompostoituva ja biohajoava pursotinpussi nyt saatavilla!

 

 • Täysin kompostoituva ja biohajoava 
 • Käytön jälkeen voidaan heittää sellaisenaan biojäteastiaan
 • Vähentää jätteiden määrää ja luonnon rasitusta

Nyt Suomessa! Innovatiivinen, biohajoava ja kompostoituva biomuovikelmu!

Julkaistu 04.03.2011

BioBag International AS tuo nyt markkinoille ensimmäisen kompostoituvan biomuovikelmun (talouskelmu). Tuote on valmistettu Mater-Bi®-materiaalista, jonka perustana ovat uudistuvat raaka-aineet.

Kompostoituvaa biomuovikelmua voidaan käyttää kaikenlaisten ruokien säilytykseen, myös rasvaisten ja happoisten ruokien – ominaisuus, joita kaikilla perinteisillä talouskelmuilla ei ole. Tuote on kehitetty yhteistyössä portugalilaisen yhteistyökumppanimme, Silvexin, kanssa. Tuotteella on erittäin hyvät tekniset ominaisuudet – niin lujuus- kuin repäisyominaisuudetkin. Se on ominaisuuksiltaan yhtä hyvä tai parempi kuin perinteinen talouskelmu, mutta se ei sisällä pehmittimiä tai muita lisäaineita, jotka voivat siirtyä ruokaan.

Biomuovikelmu on sertifioitu kompostoituvaksi tuotteeksi Euroopan standardin EN13432 mukaisesti ja voidaan käytön jälkeen hävittää yhdessä orgaanisen jätteen kanssa. Tämä uusi biomuovikelmu vähentää kasvihuonekaasupäästöjä sekä ei-uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä ja näin täydentää luonnon kiertokulun: maataloudesta peräisin olevat materiaalit palaavat kompostoinnin ja biohajoavuuden kautta maaperään ilman saastuttavia päästöjä.

Kun elintarviketeollisuudessa käytettävä talouskelmu ensimmäisen kerran tuotiin markkinoille, se lähes mullisti koko alan, sillä se helpotti merkittävästi ja kustannustehokkaalla tavalla ruoan suojaamista ja säilyttämistä. Biomuovikelmu suojaa tehokkaasti ruokaa pieneliöiltä ja nopealta pilaantumiselta, sillä se vähentää ruoan altistumista kosteudelle ja hapelle. Kelmu myös estää ruoasta leviävien hajujen tarttumista muihin ruokiin.

Tämän tuotteen kehittäminen oli haastavaa, sillä tällaisen tuotteen tekniset ominaisuudet ovat monimutkaisia. Yksi vaatimuksista oli, että tuotteen tulee olla läpinäkyvä ja näyttää samanlaiselta kuin perinteisesti käytettävät materiaalit. Toinen tärkeä näkökulma oli löytää tasapainoinen yhdistelmä mekaanisia ominaisuuksia, kuten ohut kalvo, jolla on erittäin hyvä lävistyslujuus ja elastisuus. Ja vielä yksi tärkeä tavoite, joka tuli saavuttaa, oli kelmun tarttuvuus itseensä lasin ja keraamisten pintojen lisäksi.

Hämmästyttävin ominaisuus, joka saatiin aikaiseksi, oli kelmun hengittävyysominaisuudet (vesihöyryn läpäisevyys), mikä takaa sen, että monenlaiset ruoat säilyvät jääkaapissa tuoreina ja pilaantumattomina pitempään.

Stay Fresh! Biologinen jauhe jäteastioihin ja kuivakäymälöihin. Nyt saatavilla!

Julkaistu 24.01.2011

Ongelmia hajujen kanssa?

Stay Fresh

Vaikka pitäisit jäteastioistasi huolta parhaalla mahdollisella tavalla, niin jäteastiat niin keittiössä kuin pihallakin täyttyvät nopeasti, haisevat epämiellyttävästi ja houkuttelevat hyönteisiä.

Tässä ratkaisu

Nyt nämä ongelmat voidaan nopeasti ja helposti siivota päiväjärjestyksestä. Jäteastioihin ja kuivakäymälöihin tarkoitettu, biologinen Stay Fresh -jauhe on erittäin tehokas, ainutlaatuinen biologinen jauheseos, joka sisältää seuraavaa:

 • Luonnollinen, biohajoava, kasviperäinen kantaja-aine / sidosaine.
 • Luonnollinen, biohajoava, kasviperäinen kantaja-aine.
 • Ainutlaatuinen imeytysaine, joka imee itseensä pahanhajuisia nesteitä ja torjuu näin hajuhaittoja.
 • Luonnollinen hyönteiskarkotin, joka tehokkaasti pitää kärpäset, hyttyset jne. loitolla jätteestä, minkä ansiosta ympäristö on miellyttävämpi, eivätkä hyönteiset lisäänny jäteastioissasi/kuivakäymälässäsi.
 • Laadukas hajuste, joka peittää jäteastian/kuivakäymälän epämiellyttäviä hajuja, kunnes biologiset prosessit alkavat vaikuttaa.
 • Erittäin tehokas entsyymisekoitus, joka hajottaa kasviperäisiä jätteitä.

Miten sitä käytetään?

Sirottele jokaisen uuden jätekerroksen päälle. Riittävä annos on sellainen määrä ainetta, että se näkyy jätteen pinnalla. Jos jäte on erityisen märkää tai haisee jo epämiellyttävästi, voidaan tarvita kaksinkertainen määrä ainetta. Kun ainetta käytetään säännöllisesti, pysyvät jäteastiat ja kuivakäymälät puhtaina ja raikkaina pidempään. Biologinen Stay Fresh -jauhe on ohjeiden mukaisesti käytettynä vaaratonta.

TURVALLISUUS: Säilytä jauhe lasten ulottumattomissa ja vältä sen joutumista iholle tai silmiin. Jos jauhetta joutuu silmiin, huuhtele välittömästi silmät runsaalla vedellä.